Hronika preokreta

Hronika preokreta

Oslobodi jaku ženu

Oslobodi jaku ženu

Hronika preokreta

Muharem Bazdulj
Izdavač:
Kosmos izdavaštvo
Žanr:
Publicistika
Štampano izdanje
990,00 din
Dostupnost: Proizvod je dostupan za naručivanje

Unutar postjugoslovenskog kolumnističkog i žurnalističkog krajolika, Muharem Bazdulj je figura bez presedana i pandana, možda i jedini autor, koji se pojavio nakon raspada Jugoslavije, a da je široko prepoznatljiv na celom prostoru na kojem se piše i govori bosanskim, crnogorskim, hrvatskim i srpskim jezikom.

Komentator koji je pisao za „Dane“ i „Oslobođenje“, za „Monitor“ i „Zarez“, za „Vreme“ i „Reporter“, danas piše za neke druge medije, jednako prodorno, žustro i provokativno. „Hronika preokreta“ je zbirka njegovih kolumni sa portala Preokret, hronološki raspoređena kolekcija tekstova objavljenih u intervalu od juna 2020. do februara 2022. godine. Turbulentna epoha između eskalacije pandemije Covida-19 i početka rusko-ukrajinskog rata zrcali se efektno i ubedljivo u vrhunskoj Bazduljevoj publicističkoj prozi. Čitalac ove knjige u njoj će pronaći vešto uobličenu artikulaciju i sopstvene političke i društvene istorije. Rečima jedne američke kritičarke, Bazdulj svojim teleskopom gleda dalje nego se većina pisaca usudi i pokušati.
„Kao u refrenu čuvene pesme iz 1980-ih Ako zamisliš život/u ritmu muzike za ples/doći će do promjene u tvojoj glavi/i vjerovat’ ćeš da postoji nada, tako i kod čitalaca Bazduljevih komentara dolazi do preokreta u mišljenju. Jer Bazdulj vas tera da razmišljate bolje, jasnije i iskrenije.“

Branko Milanović

Detalji
ISBN 9788663693630
Godina izdanja 2022
Broj strana 232
Pismo Latinica
Povez Broš
Format 20cm