Porudžbinom od preko 3.000 RSD ostvarujete besplatnu dostavu!

-20%

Celokupne pripovetke – Franc Kafka

1.432,00 RSD

SKU 9788663691926 Kategorije , , , Autor

Autor: Franc Kafka
ISBN: 9788663691926
Godina izdanja: 2018
Broj strana: 517
Pismo: Latinica
Povez: Tvrd
Format: 21cm
Izdavač: Kosmos izdavaštvo

Opis

Malo je pisaca čiji je opus tako skladno sastavljen i tako potpuno prožet njihovim vlastitim stavovima da njihovo ime postaje pridev.
Milionima koji su pročitali misaone, uznemirujuće, ali povremeno apsurdno vesele priče i prozne poeme Franca Kafke, kao i milionima onih koji nikada nisu pročitali nijednu njegovu reč, izraz „kafkijanski“ odmah priziva u misli sliku malog, bezimenog čoveka, zarobljenog u egzistencijalnom košmaru iz kog nema izlaza ni buđenja.
Iz svoje izuzetne osećajnosti i dvosmislenosti, protivrečnosti vlastitog života, iz svog osećanja da je priroda stvarnosti takva da više nije dovoljno opisivati njenu površinu da bi se spoznala njena suština, Kafka je oblikovao priče u čijem odrazu savremeni svet prepoznaje sopstveni lik, dela bez kojih dvadeseti vek ne može da se definiše.
Ovo izdanje prevoda celokupnih Kafkinih pripovedaka urađeno je po hronočloškom principu. Egzaktno ispitivanje Kafkinog dela – najpre ogroman editorski rad Maksa Broda, a zatim i radovi Ludviga Dica, Klausa Vagenbaha, Malkoma Paslija i Paula Rabea – omogućio je da se većina tekstova može tačno ili vrlo približno datirati, tako da danas imamo prilično pouzdanu sliku o Kafkinom književnom razvitku.