Porudžbinom od preko 3.000 RSD ostvarujete besplatnu dostavu!

-30%

Ivo Andrić – komplet 1-20

Original price was: 29.700,00 RSD.Current price is: 20.790,00 RSD.

Nema na zalihama

Opis

Kapitalno izdanje sabranih dela Ive Andrića u 20 tomova! Dosad najkompletnija kolekcija knjiga srpskog nobelovca, dopunjena je novim tekstovima iz njegove zaostavštine!

Spisak naslova:

Pesme Ex Ponto nemiri
Pripovetke
Nove pripovetke
Pripovetke
Pripovetke II
Lica
Kuća na osami
Na sunčanoj strani
Travnička hronika
Na Drini ćuprija
Gospođica
Prokleta avlija
Omerpaša Latas
Disertacija eseji i kritike I
Eseji i kritike II
Zapisi putopisi
Znakovi pored puta
Sveske dnevnici
Pisma
Razgovori
U čast pedesetogodišnjice dodele nobelovog priznanja Ivi Andriću, objavljena su njegova Sabrana dela u dvadeset tomova. Priređivači ovog dosad najcelovitijeg predstavljanja dela Ive Andrića su Radovan Vučković, Žaneta Đukić-Perišić i Biljana Đorđević-Mironja.

Ovo je prvi komplet Sabranih dela u kojem se našao jedan broj novih tekstova koji su od 1981. godine iz Andrićeve ostavštine i fonda priređeni. Reč je o novim tekstovima proze, eseja, zapisa, dnevnika i pisama. Već i takvim upotpunjenjem piščev opus može se sagledati u novom svetlu, a posebno ako se uzme u obzir da je poseban tom Andrićeve prepiske, dakle posebna knjiga pisama, prvi put ovako štampana.

Isto toliko je važno da je u ovo izdanje uvršten jedan potpuno novi naslov, rekonstrukcija Andrićevog prvog romana Na sunčanoj strani. Tako se u ovom izdanju pojavljuje, praktično, za čitaoca novi Andrićev roman, koji je bio poznat samo akademskoj publici iz jednog izdanja Matice srpske u veoma malom tiražu.

Zatim, prvi put se u ovom izdanju pojavljuju Andrićeve originalne zbirke pripovedaka, one koje je on sam oblikovao 1924, 1931. i 1936. sa nazivom Pripovetke, 1948, kao Nove pripovetke, i 1960, Lica. Tako su autentične pripovedne celine po prvi put otkako su bile štampane obnovljene u ovom izdanju, a preostale pripovetke, upravo kao i svi drugi pojedinačni tekstovi, dati su u hronološkom redu.

Naša preporuka naslova: