Porudžbinom od preko 3.000 RSD ostvarujete besplatnu dostavu!

-15%

Mauntoliv – Lorens Darel

Originalna cena je bila: 1.199,00 RSD.Trenutna cena je: 1.020,00 RSD.

SKU 9788663691605 Kategorije , , Autor

Autor: Lorens Darel
ISBN: 9788663691605
Godina izdanja: 2018
Broj strana: 310
Pismo: Latinica
Povez: Tvrd
Format: 22cm
Izdavač: Kosmos izdavaštvo

15 na zalihama

Opis

Intrige Justine i Baltazara se umnožavaju u ovom trećem nastavku „Aleksandrijskog kvarteta“, dajući celokupnom romanu kvalitet lavirintske zamršenosti i hipnotišuće lepote.
U prva dva romana ovog duboko inovativnog remek-dela. Lorens Darel je istraživao jedan komplikovani romantični kvadrat (a ne trougao) koji je uključivao nekoliko žitelja predratne Aleksandrije. No sada je ta geometrija sagledana iz zapanjujućeg, novog ugla – kliničkim okom jednog britanskog diplomate za koga je ljubav samo jedna mikroverzija politike. Kao i u prethodnim delima „Kvarteta“, „Mauntoliv“ je roman sa vrtoglavim raspletima u kojima izdajnik i izdani dele neko tajno savezništvo, a jedna se bračna preljuba pokazuje kroz motiv destruktivne i opsesivne strasti koja traje dugo…

“Darel je gotovo bez premca kada treba prikazati atmosferu i raspoloženje. Čak i kad njegova Aleksandrija ne bi postojala, ona bi i dalje bila podjednako stvarna, kao Hotornov Rim, Prustov Pariz, Lotijev Carigrad… „Mauntoliv“ je opčinjavajuće kompaktan, veličanstveno kontrolisan narativ od početka do kraja”

Saturday Review

Naša preporuka naslova: