Porudžbinom od preko 3.000 RSD ostvarujete besplatnu dostavu!

-15%

Nevin čovek – Džon Grišam

Original price was: 1.090,00 RSD.Current price is: 926,00 RSD.

SKU 9788663692251 Kategorije , Autor

Autor: Džon Grišam
ISBN: 9788663692251
Godina izdanja: 2019
Broj strana: 382
Pismo: Latinica
Povez: Broš
Format: 20cm
Izdavač: Kosmos izdavaštvo

Opis

Gotovo niko nije sumnjao da je pred Ronom Vilijamsonom, mladićem punim života, svetla budućnost: smešila mu se blistava karijera vrhunskog igrača bejzbola, bio je omiljen u društvu, retko bi koja devojka odolela njegovom šarmu. Gradić Ada, smešten u živopisnom krajoliku Oklahome, video je u ovom druželjubivom, kočopernom i katkad hirovitom mladiću – svog budućeg heroja.
Ali život će drčnog Ronija povesti čudnovatom stranputicom na kojoj će se ovaj strastveni paćenik češće osećati kao neshvaćeni, omalovaženi i maltretirani stranac nego kao svoj na svome. Prve neuspehe na sportskom terenu pokušaće da prebrodi beskrajnim terevenkama i skitnjom, što će ga odvojiti od njegovog najvećeg sna – da postane novi as američkog bejzbola. U nekoliko navrata dolaziće u sukob sa zakonom, što u jednom trenutku bespovratno menja tok njegove sudbine: nepravedno optužen za svirepo silovanje i ubistvo, Vilijamson završava u zatvoru. Provincijalno ustrojen, trošan i pakostan sistem osudiće ga na smrtnu kaznu. Borba za pravdu biće duga i do kraja neizvesna…
Knjiga „Nevin čovek“ svojevrsna je romansirana reportaža koja se, žanrovski gledano, može smatrati uzletom vrsnog romanopisca Džona Grišama, majstora trilera, zavere i akcije, u sferu dokumentaristike. Iskusni Grišam i sam priznaje da mu je rad na dramatičnom životopisu Rona Vilijamsona predstavljao jedinstveno stvaralačko iskušenje i izazov. A čitaocu ostaje da se pita: da li je čovek u Americi zaista nevin dok se ne dokaže suprotno? Ili će pre biti da je kriv dok mu se ne posreći da neki dobri ljudi dokažu njegovu nevinost?

Naša preporuka naslova: