Porudžbinom od preko 3.000 RSD ostvarujete besplatnu dostavu!

-20%

Rat i mir četvrti deo – Lav Nikolajevič Tolstoj

Original price was: 1.155,00 RSD.Current price is: 924,00 RSD.

SKU 9788663691025 Kategorije , Autor

Autor: Lav Nikolajevič Tolstoj
ISBN: 9788663691025
Godina izdanja: 2019
Broj strana: 342
Pismo: Latinica
Povez: Tvrd
Format: 21cm
Izdavač: Kosmos izdavaštvo

Opis

U ovom Tolstojevom remek – delu, jednom od najznačajnijih velikih romana XIX veka, prepliću se životi pojedinaca sa velikim svetsko-istorijskim događajima u vreme Napoleonovih ratova i francuske invazije na Rusiju. Sudbine Rostovljevih i Bolkonskih, Nataše i Andreja, intimno su povezane sa epskim odvijanjem istorije koja, u Tolstojevom delu, teče paralelno sa njihovim životima. Slike raskošnih balova smenjuju se sa slikama ratnih taktika. Nasilne scene ratnih okršaja ukrštaju se sa svakodnevnim ljudskim strastima i željama u ovom romanu koji spada među najuticajnija dela svetske književnosti.
Tolstoj nam u „Ratu i miru“ nudi veličanstvenu galeriju likova međusobno povezanih sudbinskim vezama, te briljantna i uticajna ispitivanja velikih tema poput slobode volje, ljudske sudbine i proviđenja. Čak su i Tolstojevi portreti emotivnih i bračnih odnosa, kao i scene iz domaćeg života skoro podjednako žive i uzbudljive kao i napete i veličanstvene scene rata koje ih prate.
Romen Rolan je, čitajući „Rat i mir“, primetio kako to voluminozno delo „nema ni početak ni kraj. To je život sam u njegovom beskrajnom kretanju.“

 

Naša preporuka naslova: