Porudžbinom od preko 3.000 RSD ostvarujete besplatnu dostavu!

Priznajem da sam živeo – Pablo Neruda

1.390,00 RSD

SKU 9788663692305 Kategorija Autor

Autor: Pablo Neruda
ISBN: 9788663692305
Godina izdanja: 2020
Broj strana: 526
Pismo: Latinica
Povez: Broš
Format: 21cm
Izdavač: Kosmos izdavaštvo

Opis

Šta je moja poezija? Ne znam. Lakše je pitati moju poeziju ko sam ja.
„Priznajem da sam živeo“ knjiga je memoara čuvenog čileanskog pesnika Pabla Nerude, dobitnika Nobelove nagrade za književnost. U njoj Neruda svojim izuzetnim jezikom i stilom koji karakterišu njegova najbolja dela čitaocima pripoveda ne samo o glavnim događajima iz svog života već i o okolnostima i svetu u kojima je stvarao svoje najpoznatije pesme.

Na izuzetno zanimljiv način opisuje svaki događaj koji je u njemu ostavio poseban pečat, uključujući i njegovo poznanstvo s Gabrijelom Mistral i Federikom Garsijom Lorkom, kao i sva iskustva koja je doživeo putujući i radeći po najrazličitijim delovima sveta, uvek uz primetnu dozu nostalgije, ali i humora i uz neizostavan zanos ljubavnim osećanjima i beskrajno divljenje prema prirodi, koji su u njegovom delu neraskidivo povezani.

Pisanje memoara Pabla Nerude prekinula je njegova smrt. Matilde Urutija i Migel Otero Silva probrinuli su se za materijal i sredili ga za prvo izdanje, iz 1974. godine.
Tokom 2016. i 2017. godine priređeno je ovo novo izdanje, u koje je uključen neobjavljen autobiografski materijal, pronađen u arhivi Fondacije Pabla Nerude.
Naknadno uključeni tekstovi odštampani su fontom koji se razlikuje od ostatka teksta u knjizi kako bi čitalac mogao lakše da ih prepozna.