Porudžbinom od preko 3.000 RSD ostvarujete besplatnu dostavu!

O nama

Kosmos izdavaštvo

Kosmos izdavaštvo je izdavačka kuća osnovana 2013. godine u Beogradu, koja se profilisala objavljivanjem značajnih i uticajnih romana svetske književnosti, seminalnih dela iz oblasti psihologije, kao i brižljivo izabranih izdanja moderne i dečje književnosti, u okviru četrnaest različitih biblioteka.

 

Pojavljivanje novih prevoda značajnih književnih tekstova uvek je važan kulturni događaj.
U ovom kontekstu, među najznačajnijim prevodima Kosmos izdavaštva nalaze se novi prevodi velikih romana Dostojevskog i Tolstoja.
Biblioteka klasičnih dela svetske književnosti čitaocima pruža najbolje od najboljih – između ostalih najznačajnije romane Eriha Marije RemarkaTomasa ManaFranca KafkeVilijama FokneraHulia KortasaraHenrija Džejmsa, Henrika Sjenkjeviča itd.

U okviru izdavačkih poduhvata Kosmos izdavaštva objavljena je edicija studija Eriha Froma, jednog od najznačajnijih autora savremene psihološke teorije i psihoterapije, a jedno od svakako najznačajnijih naših izdanja predstavlja ekskluzivan prevod neobične i začudne Jungove Crvene knjige. Ovu enigmatičnu knjigu Jung je smatrao svojim najznačajnijim radom, iako je, sve do nedavno, bila dostupna samo maloj grupi ljudi.
Velika biblioteka psihologije upotpunjena je novim delima Transakciona analiza u psihoterapiji Šta kažete posle zdravo, psihijatra i psihoanalitičara Erika Berna, kao i delima Gola žena Posmatranje ljudi Dezmonda Morisa, pisca popularnih antropoloških knjiga.

Ovu dragocenu sistematizaciju znanja o ljudskoj prirodi obogatili smo edicijom dela Irvina Jaloma. U ovoj su ediciji objavljeni njegovi najznačajniji i najuspešniji romani: Kad je Niče plakao, Problem Spinoza, Lečenje Šopenhauerom, Ležanje na kauču i Pozvaću policiju.

Posebno mesto zauzimaju dela iz pera savremenih domaćih autora poput Rada ŠerbedžijeAleksandra Gatalice i Lazara Trifunovića koji nam otkrivaju nove, uzbudljive svetove i neobična književna svedočanstva o svetu u kome živimo.

Među izdanjima Kosmos izdavaštva takođe se nalaze brojna dela svetski poznatih autora koji su premostili jaz između široke popularnosti i književne vrednosti, kao što su Isabel AljendeAlehandro PalomasFrederik ForsajtRoberto SavijanoLisa Džuel i drugi.

Svakoj knjizi Kosmosov tim posvećuje posebnu pažnju vodeći računa o svakom detalju: od izbora autora, prevoda, lekture i uređivanja do dizajna i načina na koji je knjiga predstavljena čitaocima, čineći da izdanja Kosmos izdavaštva budu izbor za sva vremena, knjige za sve čitaoce, riznica za sve privatne i gradske biblioteke.

Kosmosova izdanja možete pronaći u Kosmos knjižarama u Beogradu, na internet stranici www.kosmosknjige.rs, kao i u drugim knjižarama širom Srbije.